masterclasses

Masterclasses

Kun je wel wat extra intellectuele uitdaging aan? Ben je benieuwd hoe het is om onderzoek uit te voeren aan een universiteit? Wil je erachter komen hoe leuk wetenschap is? Volg dan één van onze Masterclasses!

Bekijk het filmpje voor een beeld van onze Masterclasses!

Twente Academy masterclasses from Twente Academy on Vimeo.

Wat is het?

Nieuwsgierige VWO-scholieren kunnen aan de Universiteit Twente een Masterclass volgen. Een Masterclass is een wetenschappelijk onderwijsprogramma bedoeld voor scholieren die zich graag verdiepen in één van onze onderzoeksthema’s. In een Masterclass komen vrijwel alle aspecten voorbij die horen bij universitair onderwijs. Het vormt daardoor dus ook een goede inhoudelijke kennismaking met de universiteit; misschien wel jouw toekomstige studieomgeving!

De Masterclasses worden georganiseerd voor leerlingen uit 2, 3, 4, 5 en 6 VWO, zoals je kunt zien in onderstaande afbeelding.

In 2/3 VWO ga je aan de slag met een thema dat zowel uit een technisch als maatschappelijk perspectief valt te benaderen. Voor 4 en 5/6 VWO hebben we voor elk profiel verschillende Masterclasses ontwikkeld. In 5/6 VWO zou je het volgen van een Masterclass zelfs kunnen combineren met een profielwerkstuk of meesterproef! Hoe hoger het leerjaar hoe langer de duur van de Masterclass. Je maakt kennis met wetenschap, voert een opdracht uit of zet een onderzoek op aan de Universiteit Twente. Na succesvolle deelname ontvang je een certificaat!

Benieuwd naar de verschillende onderwerpen? Klik hier voor het aanbod voor 2 VWO- en 3 VWO-scholieren, hier voor het aanbod voor 4 VWO-scholieren en hier voor het aanbod voor 5 VWO- en 6 VWO-scholieren.

Wil je foto’s zien? Om een indruk te krijgen kun je hier foto’s vinden van de Masterclasses.